čtvrtek 16. listopadu 2017

Tričko s plameňákem - naše "MUST HAVE"



To "MUSÍM MÍT" ! Tato věta často zní u nás v obchodě... plameňák je stále trendy a být "in" mohou být Vaše děti během chvilky a za pár korun :0).

Přinášíme snadný návod, jak pomocí šablony a metalických barev DORA textil udělat z jednobarevného trička tričko plameňákové.

Šablon nabízíme širokou škálu, nejen plameňáky :0). Barvy se aplikují nejlépe technikou tupování (aplikace barvy houbičkou).

Pro lehčí orientaci v hledání potřeb použijte odkazy viz níže:










POTŘEBY:
- barva/y dle vaší volby
- houbička na nanesení barvy
- štětec na dokonturování
- žehlička





PŘÍPRAVA:
- tričko nebo textil, na nějž chcete aplikovat barvy, vždy předem vyperte (bez aviváže), vyžehlete a očistěte od případného prachu a nečistot. 


1. KROK
Přiložte šablonu, můžete si ji přichytit přenosným lepidlem na šablony na textil nebo papírovou páskou. Začněte s tupováním. Jde to lehce a díky houbičce nanesete barvu na látku velmi snadno a rychle. Minimální spotřeba barvy vás překvapí. 


2. KROK
Opatrně sejměte šablonu. Po odstranění šablony je možné "obrázek" dozdobit dalšími barvami nebo na ještě vlhké barvy aplikovat glitry. Nechte zaschnout 24 hodin. Aplikaci důkladně zafixujte žehlením látky "naruby" nebo přes pečicí papír. Žehlete bez páry na stupeň dle složení materiálu cca. 5 min. 
Doporučujeme šablonu ihned po použití umyjete v mýdlové vodě a osušte. 


PÁR SLOV K MATERIÁLŮM:
Metalické barvy DORA mají vysoce krycí pigment a jsou vodou ředitelné. Vhodné jsou na všechny typy tkanin (max 20% podílu umělého vlákna). Netoxické a certifikované CE i EN71. Výběr barev vás uchvátí. 






Se šablonami vytvoříte originální dekorace na trička, polštáře, tašky, ale i stěny a nábytek. Můžete použít tupovací techniku, klasické barvení, obkreslování nebo savování. Plastové šablony použít opakovaně.





NAŠE DOPORUČENÍ: 
Obsahuje-li bavlněná látka umělá vlákna (barvy lze aplikovat na látky s max. 20% podílem umělých vláken), doporučujeme nejprve vyzkoušet na daném textilu stálost barev. Po aplikaci barev doporučujeme textil prát na 30° naruby, nejlépe v ruce nebo v pračce na jemné praní, naruby, v ochranné síťce. 









Žádné komentáře:

Okomentovat