sobota 11. listopadu 2017

Textilní hrátky z workshopu - 1. díl


Originální taška. Jak už jsme slíbili v naší reportáži z workshopu, přinášíme inspiraci na textilní tvoření. Jde o velmi kreativní tvorbu, kde si vyzkoušíte techniku decoupage, metalické textilní barvy a reliéfní pasty.


Potřeby:
 - metalické barvy DORA TEXTILE
 - černá barva na textil STYLE MATT
 - rýžový papír
 - lepidlo decoupage na látku
 - šablona/y dle vlastního výběru
 - metalická a glitrová reliéfní pasta na textil

 - textilní taška
 - špachtle


Postup:
  1. Vyperte  tašku bez aviváže, vyžehlete a dovnitř tašky vložte karton, aby se barvy nepropily na druhou stranu.
  2. Připravte si rýžový papír a „vytrhejte “ motivy, které chcete použít.
  3. Naneste, štětcem nebo houbičkou, po celé ploše tašky dle fantazie metalické barvy DORA TEXTIL a nechte zaschnout. My jsme použili hned pět odstínů a to: C-DRM1152, C-DRM1145, C-DRM1146, C-DRM1136, C-DRM1156. Tam, kde budete aplikovat rýžový papír naneste světlou barvu nebo pokud máte světlý textil, nechte tyto plochy bez barvy.
  4. Aplikujte v tenké vrstvě decoupage lepidlo na textil tam, kam chcete motiv umístit. Přiložte rýžový papír a přetřete přes motiv pečlivě do všech krajů přiměřenou vrstvou lepidla. Nechte zaschnout.
  5. Černé nápisy vytvoříte pomocí šablony a černé barvy STYLE MATT. Barvu naneste houbičkou přes šablonu a nechte zaschnout. Šablonu vždy přiložte tak, aby dobře přilnula k textilu a barvy nepodtekly pod šablonu nebo je přilepte přenosným lepidlem na textil. 
  6. Metalické nápisy vytvoříte pomocí šablony a reliéfní pasty - metalické, glitrové, hi-lite.... Pastu aplikujte přes šablonu pomocí špachtle. My jsme použili zlatou reliéfní pastu a stříbrnou glitrovou pastu. 
  7. Máte hotovo? Pak nechce barvy 24 hodin schnout, poté fixujte zažehlením po rubu nebo přes pečící papír na stupeň "bavlna", bez páry, po dobu 4-5 minut. 
Zlatá metalická pasta s menším množství stříbrné glitrové pasty - aplikace špachtlí přes šablonu

Štříbrná glitrová reliéfní pasta


Obdobná barevná kombinace


Pár slov na závěr o textilních reliéfních pastách pro snadnější orientaci:

V naší nabídce máme tři druhy past, které lze aplikovat na textil:
  1. glitrové - ve třech odstínech: stříbrnézlaté a měděné. Obsahují velké množství glitrů a konečný efekt Vás zaručeně nadchne. 
  2. metalické - v pěti odstínech: zlatéstříbrnéměděnéperlové a šampaň. Pasty v metalických odstínech v sobě nesou kovový nádech. 
  3. HI-LITE pasty, které se používají převážně na tmavý textil pro větší efekt, mění barvu, nabízíme v šesti odstínech: zlatéčervenézelenéoranžovéfialové a modré
Které se rozhodnete vyzkoušet :0)?

Žádné komentáře:

Okomentovat